سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی :
سبک کلاسیک را میتوان اصیلترین سبک در بین سبکهای مختلف دکوراسیون دانست. در این سبک همه چیز متعارف است و تقارن و نظم در آن به وضوح مشاهده میشود. در این سبک که در واقع به قرن هجدهم میلادی در غرب اروپا بر میگردد، رنگهای بژ، قهوهای و کرم بیش از سایر رنگها خودنمایی میکنند. دکوریهای ساخته شده از چوب و شیشه و ظروف قرار گرفته در داخل آنها، یکی از شاخصههای این سبک است. در این سبک به طور معمول، سالن پذیرایی با مبلمانهای با چوب قهوهای یا طلایی و پردههای والاندار و آشپزخانه با کابینتهای چوب گردو و بلوط کندهکاری شده همراه است. این سبک یادآور صمیمیت و گرمای بین اعضای خانواده است که معمولا مورد استقبال افراد در سنین بالاتر قرار میگیرد
سبک مدرن در دکوراسیون داخلی :
این سبک در اواسط قرن بیستم تا اواخر این قرن، در آمریکا چالشی در دکوراسیون منازل مردم ایجاد کرد. در خانههای با سبک مدرن، سطح زمین با فرشهای متعدد پوشیده نشده است و در نهایت تنها بخش کوچکی از کفپوش با فرش پوشیده میشود. به طور کلی در این سبک دکوراسیون از فرمهای ساده و خطوط تمیز استفاده میشود. پنجرهها در چنین منزلی غالبا بدون پرده هستند و در صورتی که نمیخواهید از بیرون، داخل منزل دیده شود میتوانید از شیشههای مخصوص استفاده کنید. در صورتی که اصرار به وجود پرده دارید، پارچههای سبک و لطیف انتخاب مناسبتری میباشند. پرده های مدل زبرا نیز گزینه مناسبی هستند. مبلمان ساده با رنگ روشن در سالن چنین خانه ای نقطه عطف مدرن بودن دکوراسیون است. رنگ چوب در دکوراسیون مدرن محدودیت خاصی ندارد و شما میتوانید آزادانه مطابق سلیقه و سایر اقلام هر ترکیب رنگ و پارچهای که دوست دارید انتخاب کنید. لوازم روشنایی خاص و تابلوهای هنری سبک مدرن مکمل لوازم منزل شما در این سبک خواهد بود.
سبک صنعتی در دکوراسیون داخلی :
در دکوراسیونهایی که از سبک صنعتی پیروی میکند، رنگهای خنثی بیش از سایر رنگها به چشم میخورد. رنگهای خاکستری، قهوهای، سیاه و سفید در این دسته قرار دارند. دیوارهای آجر نما، ترکیب فلز و چوب و استفاده از ابزار کاربردی به جای لوازم تزئینی ویژگیهای این سبک را تشکیل میدهند. در سبک صنعتی هر آنچه که در دکوراسیون وجود دارد کاربردی است و صرفا به عنوان تزئین قرار داده نمیشود. این سبک به طور کل تلفیقی از سبک مدرن و سبکهای قدیمیاست و با آن در نهایت به فضایی سرد دست خواهید یافت که علت اصلی این سردی، استفاده از فلزاتی مثل آلومینیوم میباشد.
سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی :
سبک نئوکلاسیک به دوره رنسانس روم و یونان باستان بازمیگردد. این سبک در واقع رویکردی به سبک کلاسیک اما با تمایلات مدرن دارد. این سبک در قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم مینیمال شده سبک کلاسیک فرانسوی به شمار میرفته است. برای مثال مبلمان چنین منزلی دارای اشکال تمیز و خطوط صاف است، در عین حال حکاکیهایی روی آن دیده میشود. لوازم تزئینی به کار گرفته شده در این سبک، گلدانها و کوزهها هستند که به صورت مکرر در کل خانه میتوانند حضور داشته باشند.
سبک اورینتال در دکوراسیون داخلی :
سبک طراحی داخلی شرقی که با نام سبک اورینتال نیز شناخته می شود، برگرفته از کشورهای آسیای شرقی مانند چین و ژاپن می باشد. در این کشور ها می توان سادگی و طراحی های شلوغ را در کنار یکدیگر مشاهده کرد. هم چنین معمولا این کشورها از علومی همانند علم فنگ شویی در چیدمان منزل نیز استفاده می کنند که باعث کاهش استرس در محیط زندگی ما می شود. محوریت اصلی طراحی شرقی بر ایجاد محیطی آرام، دوستانه و گرم می باشد.
سبک های شرقی تلاش می کنند تا شما را از شلوغی ها و استرس های روزانه دور کرده و آرامش را برای زندگی به ارمغان بیاورند. در سبک های طراحی داخلی شرقی به خوبی می توان محیطی گرم و آرام را تجربه کرد. حتی اگر این جنبش، که قدرت خود را از فرهنگ و فلسفه شرقی به دست می آورد، هر بار با سبک های مختلفی روبرو شود، بدون این که تأثیر عرفانی، معنوی و آرامش بخش خود را از دست دهد، خود را مدرنیزه می کند. به همین دلیل می توان سبک شرقی را به راحتی در هر مکانی به نمایش گذاشت.
سبک وینتج در دکوراسیون داخلی :
سبک وینتج در طراحی داخلی یا vintage چیست؟ این به گونهای شاید یک سبک کلاسیک محسوب شود اما آنچه که امروز به طور کلی میتوان گفت و اینگونه در ذهن مردم نقش بسته است این است که وینتیج سبکی نوستالژیک با عناصر کهنه و قدیمی است که یاداور خاطرات سالهای دور و گذشته باشد و قاعده و الگوی خاصی ندارد.
تاریخچه این سبک به بعد از پایان یافتن جنگ جهانی دوم در اروپا برمیگردد که مردم پس از جنگ برای ساختن خانههایشان به خریدن اشیا دست دوم و قدیمی روی آوردند. سبک وینتیج از اوایل سال ۱۹۹۰ میلادی به این ترتیب مورد توجه مردم قرار گرفت.در واقع در تعریف کلی اگر وسیلهای در دورهای خاص تولید شده باشد در زمان گذشته مد شده باشد و اکنون نشانههای مربوط به آن را همراه داشته باشد و بعد در زمانی غیر از زمان خود مورد استفاده قرار بگیرد وینتیج محسوب میشود.
فرش و قالیچه در سبک وینتیج جایگاه ویژه ای داشته و سعی میشود که از آن استفاده شود. همینطور مرزهای نا مشخص بین فضاهای مختلف مثل نشیمن با غذاخوری به وسیله فرش و قالیچه تعیین میگردد و هر فضا تعریف خودش را دارد.
شاید مبلهای با سبک کلاسیک و باروک و روکوکو را در این سبک زیاد ببینید. مبلهایی با پشتی بلند پایهها و تاج معمولا کندهکاری شده ، ویترین و کمد با دربهای حکاکی شده و تزئین شده
سبک مینیمال در دکوراسین داخلی :
مینیمال یا سادهگرایی در دکوراسیون داخلی منجر به یک خانه با رنگ روشن خصوصا رنگ سفید میشود. دیوارهای ساده سفید رنگ، در و پنجرههای ساده، صندلیهای راحتی و پارچهای ساده همگی در دکوراسیون مینیمال به چشم میخورند. در واقع تجملات در این سبک جایی ندارند و همه چیز کاربردی انتخاب میشود. اغلب مبلمان در این سبک به شکل مکعب و خطوط صاف و در رنگ روشن انتخاب میشود. اگر قصد دارید دکوراسیون منزل را با این سبک بچینید از خرید لوازم تزئینی متعدد، و وسایلی که تنها فضا را اشغال میکنند خودداری کنید. اصولا مینیمالیسم ها دنبال سادگی هستند و نمای سبک مینیمال خالی از هر گونه انباشتگی است. اجرا کردن صحیح سبک مینیمال کار ساده ای نیست و اگر بتوانید این سبک را به روش صحیح اجرا کنید، فضایی فوق العاده شیک خواهید داشت.
سبک ماکسیمالیسم در دکوراسیون داخلی :
ماکسیمالیست ها که شاید کم هم نباشند، همه چیز را با هم می خواهند. بر خلاف مینیمالیست ها که سادگی را ترجیح می دهند و اهل بریز و بپاش نیستند، ماکسیمالیست ها تا دلتان بخواهد سرشان درد می کند برای این جور چیزها!
در مورد این زمره از افراد می توان گفت که هیچ چیز برایشان کافی نیست و هر چه بیش تر بهتر. یک اشتهای سیری ناپذیر برای خرید آخرین ترندهای روز، عتیقه ترین لوازم، اجناس حراجی و کلکسیون های اعجاب برانگیز در ماکسیمالیست ها وجود دارد که باعث می شود منزلشان در با یک نمایشگاه مبل و دکوراسیون داخلی برابری کند. کافی است یک خانه نوساز که هنوز مبله نشده را به یک ماکسیمالیست بسپارید. در یک چشم به هم زدن خواهید دید که هر دیوار، هر پترن، هر رنگ و هر متریال برای خودش حرفی می زند و شما هم نمی دانید به کدام گوش کنید!
البته این سلیقه خاص ماکسیمالیست ها زیاد برای دیگر افراد جالب نیست، اما خودشان عاشق هر چه بیش تر و بیش تر خریدن هستند.